Blonďákův kávový blog
Zdravím všechny kávové příznivce. V minulém vlogu jsme si povídali o metodách zpracování kávovníkových zrn. Dnes se zaměříme na to, co se s nimi děje po zpracování. Tak jdeme na to: Zpracovaná ...
Washed – neboli praná/mokrá cesta Tato metoda je dnes tím nejčastějším zpracováním kávy po sklizni, kdy se odstraní veškerá dužnina i se slupkou, a to před samotným sušením kávovníkov...
Káva sbližuje Vztahy jsou to nejcennější, co na světě máme, ať už jde o ty osobní nebo pracovní. Je velmi těžké je vybudovat a udržovat, o to více bychom si jich měli vážit. Už naši ...
Stupně pražení kávových zrn FULL CITY Acidita je potlačená a tělo je plnější, s hořkosladkými tóny. Jedná se o středně tmavé upražení kávy. Povrch zrn je suchý nebo s drobnými kap...