Kolumbijská káva patří mezi nejznámější na světě. Do nabídky jsem ji zařadil pro její nádhernou vůni šťavnatého ovoce a chuť tmavé čokolády cinknuté rozinkou. Její plné tělo s vyrovnanou kyselostí si vychutnáte při jakémkoliv způsobu přípravy.
Příprava | espresso, moka konvička, french press, turek, překapávač/filtr, aeropress |
Druh | arabica |
Stupeň pražení | city plus |
Úroveň pražení | |
Kyselost | |
Intenzita |
Správně připravená kolumbijská káva je uznávaná jako jedna z nejlepších, chuťově vyvážených káv, kterou je díky své vyváženosti možné pít v jakémkoli denním čase.
Název „Supremo“ není dán oblastí, ze které pochází, ale podle velikosti kávového zrna označovaného jako Supremo. Zrno je veliké a snadno rozpoznatelné a je také ukazatelem vysoké kvality. Většina kávy je pěstována na menších farmách a poté vykoupena Kolumbijskou federací pěstitelů kávy. Rozděluje se podle kvality na tři hlavní druhy - nejvyšším stupněm je Supremo, druhá nejvyšší jakost je Extra a jejich kombinací vznikl druh Excelso. Většina kolumbijské kávy je velmi kvalitní a zpracována mokrým způsobem.