Máte také někdy pocit, že v kavárně Vám káva chutná daleko lépe, než když si ji připravíte doma? Jedním z nejčastějších důvodů je nesprávná příprava kávy. I když máte automatický kávovar, tak jeho správným nastavením můžete výrazně ovlivnit konečný výsledek.
Připravil jsem pro Vás postupy, které používají profesionální kavárníci, abyste si mohli dělat i doma tu nejlepší kávu.
Metoda frenchpress patří k nejjednodušším způsobům přípravy kávy. Ale i ona má svá daná pravidla přípravy.
Tato metoda patří k nejstarším způsobům moderní přípravy kávy a průkopníkům v domácí přípravě dobré kávy. Byla to právě moka konvička, která dostala kávu do velké části domácností po celém světě.
Pod název DRIPPER můžeme shrnout celkem 3 varianty způsoby přípravy kávy: HARIO V-60 - CHEMEX - CLEVE. Jak si je správně připravit?
Metoda aeropress je způsob přípravy kávy kombinující filtrování kávy přes papír a použití tlaku, který vytváří do sebe zasunuté písty. Víte, jak správně pracovat s aeropressem?