Pokud jste došli na tuto stránku, tak si říkám, že se zajímáte o kávu víc, než jen jestli je teplá. Shrnul jsem zde krátké povídání o kávě, její přípravě, pár řádků o historii i něco babských povídaček.
Co je káva? I když se s ní denně potkáváme při různých příležitostech a známe ji jako opražené zrnko, hnědé sypké „něco“ nebo jako nevzhlednou hliníkovou kapsli, tak zde se dozvíte něco víc o historii kávy.
Jak je to s odrůdami kávy a jak se v tom vyznat? Odpovědi na Vaše otázky najdete zde.
Jsou na zemi oblasti, kde se pěstuje lepší káva než v jiné části? A je rozdíl mezi kávou z Etiopie a třeba kávou z Hondurasu? Tak si to přečtěte.
Už jste si položili někdy otázku, proč se vlastně káva praží? Proč ji nekonzumujeme takovou, jaká vyrostla, když se stále častěji objevují směsi s přimíchanými zelenými zrny a příběhy o pozitivních účincích na náš organismus? Banální otázka, ale většina lidí na ni odpověď nezná.
A tady je něco pro fajnšmekry. Chcete vědět, jak připravují kávu opravdoví profesionálové? A jakým způsobem si můžu kávu připravit?
Také už jste slyšeli, že káva, když se upraží, tak voní nejvíc? A že nejlepší je si ji dát hned po upražení? A je to tak opravdu, nebo se jedná jen o zažitý mýtus? Zkusil jsem si podobné otázky sám položit a podívat se na nejčastější mýty o kávě zblízka.