Pokud se někoho zeptáte, kde leží Salvádor, jen málokdo jej dokáže lokalizovat přesněji, než že je to někde v Americe. Přitom tato malá exotická země, jejíž jméno v překladu znamená „Spasitel“, patří mezi producenty kávy světové kvality. Specifické podmínky pěstování na lávových polích jí dodávají jemnou kyselost a sladkou chuť marcipánu a mléčné čokolády.
Příprava | espresso, moka konvička, french press, turek, překapávač/filtr, aeropress |
Druh | arabica |
Stupeň pražení | city plus |
Úroveň pražení | |
Kyselost | |
Intenzita | |
Země | El Salvador |
Farma | La Joya |
Region | Apaneca Ilamatepec |
Odrůda | Red Bourbon |
Zpracování | Washed |
Nadmořská výška | 1200 m.n.m. |
Farma La Joya leží na úrodných svazích sopky Izalko ve výšce cca 1200 m.n.m. Tento vulkán, který se nachází v západní části Salvádoru, není v současné době aktivní a je součástí sopečného pohoří Apaneca. Název farmy La Joya o velikosti cca 14 hektarů ve španělštině znamená klenot. A odrůda arabicy Red Bourbon, která se tady pěstuje, dozajista tímto klenotem je.
Tato arabica je zpracována mokrou cestou, má lahodnou chuť mléčné čokolády, kterou jemně doplňují tóny hroznového vína a karamelu. Káva je vhodná pro přípravu všemi metodami, ale zvlášť pro přípravu espressa a káv s mlékem.