Když se Blonďák touží hodit do klidu, nechce dlouho dumat nad tím, která káva a jaká příchuť je pro něj zrovna ta pravá, určitě sáhne po kávě z Nikaraguy. Její nugátovo-oříšková chuť s lehkými tóny karamelu a velmi jemnou ovocnou aciditou vás v mžiku přenese na slunné pláže Karibiku, kde si vychutnáte každý doušek této lahodné kávy. Vhodná je na přípravu espressa, ale i plnotučného filtru.
Příprava | espresso, moka konvička, french press, turek, překapávač/filtr, aeropress |
Druh | arabica |
Stupeň pražení | city plus |
Úroveň pražení | |
Kyselost | |
Intenzita | |
Region | Jinotega |
Káva z Nicaraguy patří mezi jemnější kávy, ale s výrazným aroma. Nadchne vás svou nugátovou chutí s tóny karamelu a lehkým náznakem sladkého ovoce na závěr. Sopečná půda vytváří kávovníkům skvělé podmínky, proto jsou zrna této kávy velká a pravidelná. Také pěstování ve vysokých nadmořských výškách ji dodává jemnou a lahodnou chuť. Z toho důvodu nese označení SHG (Strictly High Grown). Dalším používaným označením je EP (European Preparation), což znamená, že zrna této kávy jsou po zpracování dále ručně tříděna, aby byla splněna evropská norma upravující povolené množství defektních zrn.