Etiopie leží na východním pobřeží Afriky těsně nad rovníkem, a to se projevuje i na specifické chuti této kávy. Středně plné tělo s vyváženou kyselostí Vás překvapí květinovou a citrusovou chutí. Když k ní přivoníte, objevíte ovocnou až jemně kořeněnou vůni. Tuto kávu si můžete připravit všemi způsoby. S touto kávou budete mít celý den hakuna matata.
Příprava | espresso, moka konvička, french press, turek, překapávač/filtr, aeropress |
Druh | arabica |
Stupeň pražení | city light |
Úroveň pražení | |
Kyselost | |
Intenzita | |
Země | Ethiopia |
Farma | Fazenda Santa Maria & Boa Esperanca |
Region | Maji Forest |
Odrůda | Gesha, Kaffa, Djima, Limmu |
Zpracování | Washed |
Nadmořská výška | 2200 m.n.m. |
Zrnka Etiopské kávy Bench Maji patří do nejvyšší kategorie kvality. Pochází z oblasti Bench Maji od sdružení 166 malých farmářů. Roste v nadmořské výšce 2200 m.n.m. ve velmi starém deštném pralese a je pěstována ekologicky, velice šetrně s ohledem na zachování původního lesa a biodiverzity. Některé stromy z tohoto pralesa jsou stovky let staré a tak poskytují stín pro kávovníky a vytvářejí pro ně dokonalé prostředí. Farmáři jsou velmi motivováni a jejich závazek chránit les a biodiverzitu se zvýšil o to víc, když začali dostávat zvláštní prémie za prodej této certifikované kávy. Certifikát Fairtrade zaručuje, že farmáři svou prací uživí svoji rodinu a můžou žít důstojným životem.