Mexické kávě již dávno nepatří přívlastky jako levná nebo nekvalitní. Díky jejímu středně plnému tělu s jemnou kyselostí a tóny oříšků, čokolády a karamelu si vydobila své místo mezi milovníky kávy a tím také její kvalitativní zlepšení. Je to káva pro každodenní popíjení a vhodná pro všechny druhy přípravy.
Příprava | espresso, moka konvička, french press, turek, překapávač/filtr, aeropress |
Druh | arabica |
Stupeň pražení | full city |
Úroveň pražení | |
Kyselost | |
Intenzita | |
Země | Mexico |
Farma | Esmeralda |
Region | Oaxaca |
Odrůda | Typica, Bourbon |
Zpracování | Washed |
Nadmořská výška | 1800 m.n.m. |
Káva se pěstuje v Mexiku na farmě Esmeralda v oblasti Pluma blízko města Oaxaca. Sopečná půda a velmi vlhké klima dává ideální podmínky pro pěstování kávy. Káva se pěstuje v nadmořské výšce 1 100 až 1600 metrů. V Mexiku se kávou živí více než 450 000 lidí a typicky to jsou malí farmáři s velikostí farmy do 25 hektarů půdy. Poslední dobou se v Mexiku zvyšují investice do kávového odvětví a díky tomu se začínají stále častěji objevovat opravdu kvalitní a ceněné kávy jako je tato. .