Nezařadit do nabídky kávu s Kostariky prostě nemůžu. Svojí kvalitou se řadí mezi světovou extratřídu. Káva pěstovaná ve vysokých svazích vyhaslých vulkánů vás osloví svou jemností, lehkou kyselostí, čokoládovou, až karamelovou chutí s tóny jemného koření a oříšků. Vychutnat si ji můžete jakýmkoliv způsobem přípravy.
Příprava | espresso, moka konvička, french press, překapávač/filtr, aeropress |
Druh | arabica |
Stupeň pražení | city light |
Úroveň pražení | |
Kyselost | |
Intenzita | |
Země | Costa Rica |
Farma | Sdružení farmářů provincie Heredia |
Region | pohoří Tarrazu |
Odrůda | Caturra, Catuai |
Zpracování | Washed |
Nadmořská výška | 1600 m.n.m. |
Mezi pobřežím Tichého oceánu, Central Valley a vrcholky hor centrálního pohoří se nachází majestátné hory Tarrazu, které jsou jednou ze světově nejproslulejších oblastí, kde se pěstuje káva. Říká se jí tu území svatých a ve výškách 1200 až 2000 m.n.m. se tu pěstuje nejlepší Strictly Hard Bean káva na Costarice. Přispívá k tomu mnoho faktorů. Bohatá sopečná půda, perfektní kombinace slunečního svitu, teploty a srážek. Díky tomu je káva ze San Rafael označována jako typická pro celou oblast Tarrazu a takto by káva z celého Tarrazu měla chutnat.